Video Aspect Ratio: 4:1

Retreats op maat

Alle ruimte voor jouw proces

Retreats op maat

Alle ruimte voor jouw proces

Waarom zou je bij ons aankloppen voor een Retreat op maat?

Veilig & verantwoord

We weten hoe belangrijk veiligheid in je lichaam is voor persoonlijke groei. Daar besteden we veel zorg aan.

Brede basis

We spelen graag in op wat er nodig is. We hebben meerdere opleidingen gevolgd om persoonlijke processen zorgvuldig te begeleiden.

Persoonlijke begeleiding

Ieder heeft zijn eigen pad. Zijn eigen behoeften, zijn eigen verlangens. We werken daarom bewust 1-op-1 of met kleine groepen

Een retreat op maat is iets voor jou als je je herkent in één of meer beschrijvingen:

Je vindt innerlijk werk, ook zonder groepsproces, al spannend genoeg.

Je voelt je aangetrokken tot het doen van een plantmedicijn ceremonie of een nature quest. Maar je merkt ook dat je het spannend vindt. Omdat het een eerste keer is, of gewoon omdat dit soort dingen nu eenmaal spannend zijn. En dan schrikt het idee van een groep met nog onbekende mensen je af.

In eerdere groepsretreats kreeg je niet waar je naar zocht.

Je hebt al eerder deelgenomen aan groepsretreats. Maar door de setting was er onvoldoende aandacht voor jouw proces of specifieke behoeften die je hebt. Je kon je daardoor niet helemaal overgeven aan je proces.

Je hebt een sterke controlling mind.

Je kent jezelf al langer dan vandaag: jij bent altijd op zoek naar de controle. Nu wil je wel eens ervaren hoe het is om je over te geven, maar daarvoor moet het eerst voldoende veilig voelen. En veilig voelt het pas, als je controlling mind het idee heeft dat het in de regie is. Bij een privé retreat gaat dat makkelijker dan in een open groep.

Je zoekt naar een mix van elementen die je nog niet tegen bent gekomen.

Als je googlet op het woord 'retreat' zie je van alles voorbij komen: Vipassana, Ayahuasca, Tantra, NLP, Yoga, Qi Gong, Voice dialogue, Traumahealing, Ademwerk, Hiking, en ga zo maar door. Hoewel je je tot meerdere vormen wel voelt aangetrokken, krijg je het gevoel dat een specifieke vorm te dogmatisch of dwingend is voor waar jij nu behoefte aan hebt. Liever heb je dat jouw vraagstuk centraal staat, en dat we van daaruit kunnen putten uit diverse elementen.

Je weet nog niet precies wat je zoekt, dus wil je begeleiding die daar in het moment goed op in kan spelen.

Je bent op dit moment een beetje zoekende in je leven. Door recente grote veranderingen (relatie, werk of bijvoorbeeld traumaverwerking) weet je even niet waar je aan toe bent en merk je dat je behoeften sterk wisselen van moment tot moment. Je wil wat afstand nemen van je dagelijkse leven, maar kan nog niet op voorhand aangeven wat je nodig hebt. Fijn als de begeleiding dit kan invoelen en aanvoelen als je er bent.

Je wil juist wel met een groep komen, maar je weet de groepssamenstelling al.

Je wilt graag een retreat met vrienden, collega's of dierbaren meemaken. Daarvoor past een open inschrijving niet. Dat hoeft ook niet, we maken graag een programma op maat voor jullie.

Verblijfplaats Nomi

Hoe komen we tot een passend programma?

We kunnen putten uit een hele brede basis van methodieken, vaak zelfs in het moment zelf. Daarnaast beschikken we over een knusse uitvalsbasis in de vorm van onze blokhut die dienst doet als gastenverblijf, ceremonie- en workshopruimte voor groepen variërend van 1 tot 6 personen. Dit alles binnen de prachtige natuurlijke bergomgeving van de Franse Vogezen. Dus afhankelijk van je wensen is het niet moeilijk om te komen tot een programma op maat. Het belangrijkste is dat we weten wat je/jullie wensen zijn en dat we het eens worden over de praktische omstandigheden zoals data en beschikbaarheid. Op basis van jullie wensen, het programma en de verblijfsduur komen we dan met een prijs waarbij alles inbegrepen is. Zodat je je ter plekke nergens druk om hoeft te maken.


Als je je wil oriënteren op de diverse mogelijkheden, neem dan een kijkje op de volgende pagina's:

plantmedicijn retreatshiking retreats en energy healing retreats

Veelgestelde vragen Privé Retreat

Ik ben geloof ik een 'lastig geval' (zo voelde ik me in elk geval bij een ander retreat), is een privé retreat dan een goed idee?

Allereerst: dat zijn jouw woorden. Maar we hebben ervaring met het inspelen op specifieke wensen of behoeften. Dus in onze optiek ben je niet snel 'lastig'. Het makkelijkst is om even rechtstreeks contact met ons op te nemen, dan kijken we of we wat voor je kunnen betekenen.

Zit er een minimum of maximum duur aan een retreat?

Een retreat duurt minimaal 2 dagen en maximaal 5. Binnen dat tijdsbestek is er in onze ervaring meer dan voldoende mogelijk.

Als ik met een groep (stel, collega's, vrienden, familie) wil komen, hoeveel deelnemers kunnen jullie dan ontvangen?

Elk aantal tussen de 2-5 personen is wat ons betreft goed werkbaar.

Staat de locatie van de retreat vast?

In principe is de locatie voor een retreat hier bij ons in de Vogezen. In speciale gevallen kan een retreat ook ergens anders plaatsvinden, zoals in Nederland.

Is het ook mogelijk om retreats in zakelijk verband te organiseren?

Ja, dat kan. Zoals een hiking retreat als alternatief voor een meerdaagse met het team. Onze achtergrond als organisatieadviseur en trainer komt daarin goed van pas.

Als jullie niet vanuit één bepaalde traditie (yoga, meditatie, mindfulness, boeeddhisme, sjamanisme, etc.) werken, hoe gaan jullie dan te werk? En heeft een retreat bij jullie dan wel voldoende diepgang?

Goede en terechte vraag. Natuurlijk hebben we onze fundamenten. Zo zijn we allebei geschoold (en gecertificeerd) in het faciliteren van plantmedicijnceremonies, het doen van energy healing en intuïtieve ontwikkeling. Daar werken we veel mee.
Ook werken we allebei al ons hele leven met het begeleiden van groepen. Daarnaast is Jessica gecertificeerd coach en is Fabrice gecertificeerd Tao leraar.
Onze ervaring is dat al deze benaderingen naadloos op elkaar aansluiten en elkaar zelfs kunnen versterken.
Maar belangrijker voor diepgang, is dat we afhankelijk van de situatie juist kunnen putten uit meer kennis en ervaring dan één enkele stroming of traditie. En zo kunnen we het best afstemmen op wat jij nodig hebt.

Waar zitten jullie precies?

Video Aspect Ratio: 4:1

Kom bij ons voor een Retreat op maat

in de prachtige natuur van de Franse Vogezen

(maar dichter bij huis kan ook)