Kom langs voor een combinatie van hikes, natuur, ayahuasca, healing en/of nature quest

Retreat voor jou of jouw gezelschap

Met een programma op maat


Een unieke ervaring voor jou alleen of jouw gezelschap. Ervaar de bergnatuur, de magie van een ceremonie en de liefdevol helende begeleiding met een programma dat speciaal voor jou of jullie is ontworpen. 

Een op jou afgestemde ervaring

Een programma op maat voor jouw gezelschap

Als je zoekt op het woord 'retreat' zie je van alles voorbij komen: Vipassana, Ayahuasca, Tantra, NLP, Yoga, Qi Gong, Voice dialogue, Traumahealing, Ademwerk, Hiking, en ga zo maar door. Hoewel meerdere vormen je aanspreken, is er niet één die de doorslag geeft. Meer dan een speciale stijl, ben je op zoek naar een setting. Zodat je weer helemaal tot jezelf kan komen. Met een mix van elementen, afgestemd op jouw behoeften. Of je zoekt vooral naar een bijzondere ervaring om te delen met vrienden of collega's.


Privé voor jou alleen

Het kan ook zijn dat je je voelt aangetrokken tot het doen van een plantmedicijn ceremonie of een Nature Quest, maar je merkt dat je het spannend vindt. Omdat het een eerste keer is. Of gewoon omdat dit soort dingen nu eenmaal spannend zijn. En dan schrikt het idee van een groep met onbekenden je af. Of je hebt al eerder deelgenomen aan groepsretreats. Maar door de groepsdynamiek was er onvoldoende aandacht voor jouw proces of specifieke behoeften. Je kon je daardoor niet helemaal overgeven aan jouw proces.


Het maakt niet uit wat de aanleiding is. Soms wil je er gewoon tussenuit en terechtkomen op een plek die is afgestemd op wat jij nodig hebt. En precies dáár zijn wij voor.

Wat levert een Retreat je op?

Verbinding

Verbinding met jezelf als je alleen komt. Maar ook verbinding met je vriendengroep of collega's, als je met jouw gezelschap naar ons afreist. Kijk met nieuwe ogen naar jezelf of jouw groep.

Verdieping

Krijg helderheid op een persoonlijk vraagstuk. Voel diepe ontspanning na een fijne meditatie. Maak mooie hikes door de natuur, en zak dieper in je lichaam. 

Vertrouwen

Vanuit verbinding en verdieping, ontstaat vertrouwen. Vertrouwen in je eigen kunnen (bijvoorbeeld na een nature quest of plantmedicijn ceremonie) en in het leven (bijvoorbeeld na ontspannende Qi Gong).
Op een prachtige plek midden in de Franse Vogezen

Hoe ontstaat het programma?

We kunnen putten uit een hele brede basis van methodieken, vaak zelfs in het moment zelf.


Daarnaast beschikken we over een knusse uitvalsbasis in de vorm van onze blokhut Nomi die dienst doet als gastenverblijf, ceremonie- en workshopruimte voor groepen variërend van 1 tot 6 personen. Dit alles binnen de prachtige natuurlijke bergomgeving van de Franse Vogezen.


Dus afhankelijk van je wensen is het niet moeilijk om te komen tot een programma op maat. Het belangrijkste is dat we weten wat je/jullie wensen zijn en dat we het eens worden over de praktische omstandigheden zoals data en beschikbaarheid. Op basis van jullie wensen, het programma en de verblijfsduur komen we dan met een prijs waarbij alles inbegrepen is. Zodat je je ter plekke nergens druk om hoeft te maken.


Als je je wilt oriënteren op de diverse mogelijkheden, neem dan een kijkje op de volgende pagina's:

plantmedicijn retreatshiking retreats en energy healing retreats.

Prijs in overleg

Privé Retreat
met programma op maat

Gun jezelf of jouw gezelschap een onvergetelijke ervaring. In de prachtige natuur, met een speciaal ontworpen en gevarieerd programma. Voor meer verbinding, meer verdieping en meer vertrouwen.

Veelgestelde vragen Privé Retreat

Ik ben geloof ik een 'lastig geval' (zo voelde ik me in elk geval bij een ander retreat), is een privé retreat dan een goed idee?

Allereerst: dat zijn jouw woorden. Maar we hebben ervaring met het inspelen op specifieke wensen of behoeften. Dus in onze optiek ben je niet snel 'lastig'. Het makkelijkst is om even rechtstreeks contact met ons op te nemen, dan kijken we of we wat voor je kunnen betekenen.

Zit er een minimum of maximum duur aan een retreat?

Een retreat duurt minimaal 2 dagen en maximaal 5. Binnen dat tijdsbestek is er in onze ervaring meer dan voldoende mogelijk.

Als ik met een groep (stel, collega's, vrienden, familie) wil komen, hoeveel deelnemers kunnen jullie dan ontvangen?

Elk aantal tussen de 2-5 personen is wat ons betreft goed werkbaar.

Staat de locatie van de retreat vast?

In principe is de locatie voor een retreat hier bij ons in de Vogezen. In speciale gevallen kan een retreat ook ergens anders plaatsvinden, zoals in Nederland.

Is het ook mogelijk om retreats in zakelijk verband te organiseren?

Ja, dat kan. Zoals een hiking retreat als alternatief voor een meerdaagse met het team. Onze achtergrond als organisatieadviseur en trainer komt daarin goed van pas.

Als jullie niet vanuit één bepaalde traditie (yoga, meditatie, mindfulness, boeeddhisme, sjamanisme, etc.) werken, hoe gaan jullie dan te werk? En heeft een retreat bij jullie dan wel voldoende diepgang?

Goede en terechte vraag. Natuurlijk hebben we onze fundamenten. Zo zijn we allebei geschoold (en gecertificeerd) in het faciliteren van plantmedicijnceremonies, het doen van energy healing en intuïtieve ontwikkeling. Daar werken we veel mee.
Ook werken we allebei al ons hele leven met het begeleiden van groepen. Daarnaast is Jessica gecertificeerd coach en is Fabrice gecertificeerd Tao leraar.
Onze ervaring is dat al deze benaderingen naadloos op elkaar aansluiten en elkaar zelfs kunnen versterken.
Maar belangrijker voor diepgang, is dat we afhankelijk van de situatie juist kunnen putten uit meer kennis en ervaring dan één enkele stroming of traditie. En zo kunnen we het best afstemmen op wat jij nodig hebt.

Heb je nog een vraag?

Vind ons hier

De transformatie die anderen doormaakten