Nature Quest

24 uur alleen in de natuur


Er is een leven vóór een Nature Quest en een leven ná een Nature Quest. 
Want als je weet hoeveel je daadwerkelijk nodig hebt, worden heel veel zaken helder.

Een onvergetelijke ervaring

Al millennia weten inheemse stammen dat de belangrijkste antwoorden in onszelf liggen opgesloten. De allerbeste manier om die antwoorden naar boven te brengen, is een tijd alleen in de natuur. Zonder eten, zonder apparaten en zelfs zonder tent. Echt alleen.

Want de natuur, dat ben je zelf. Wanneer je langer op één plek doorbrengt, val je samen met je omgeving. Dan voel je wat het betekent om onderdeel te zijn van een groter geheel. Niet als theoretisch concept, maar als ervaring.

Even ‘uitpluggen’ dus uit het leven van alle dag, en ‘inpluggen’ op wat echt belangrijk is. Je tijd alleen op de berg geeft je een ongekende stevigheid. Twijfel maakt plaats voor overtuiging, die knagende onrust lost op. Je komt uit je hoofd en zakt als vanzelf weer in je lijf. En eenmaal in je lijf, kun je je zintuigen en intuïtieve ingevingen weer vertrouwen.

Een magisch gevoel.

Ervaar je een ingewikkeld vraagstuk in je leven? Heb je het gevoel voor een belangrijke keuze te staan (relatie, werk, gezondheid)? Een Nature Quest geeft je de helderheid waar je naar op zoek bent.Wat levert een Nature Quest je op?

Verbinding

Dompel jezelf onder in de natuur, en voel je plek in het grotere geheel.

Overzicht

Krijg helderheid op een persoonlijk vraagstuk.

Moed

Overwin je angst en hervind je moed. Het zal je een flinke boost geven.
Nature quest: een persoonlijke overwinning
"Het was een hele bijzondere ervaring. Bij het ochtendgloren zag ik een moeder everzwijn met haar kinderen voorbij komen. Het was zwaar maar zeer de moeite waard." 
Jan
Nature quest: een persoonlijke overwinning
"Het was een hele bijzondere ervaring. Bij het ochtendgloren zag ik een moeder everzwijn met haar kinderen voorbij komen. Het was zwaar maar zeer de moeite waard." 
Jan
Nature quest brengt je terug naar jouw moedige zelf

Programma Nature Quest

We werken in een uitgebalanceerd 5-daags programma toe naar de Nature Quest. De eerste drie dagen maken we mooie wandelingen in de natuur om al geleidelijk te wennen aan je nieuwe 'thuis'. Elke dag is de bewoonde wereld iets verder weg. Elke dag zak je meer in je lichaam. Elke dag ontwikkel je al meer helderheid in je hoofd. 

Tijdens deze dagen bereiden we je voor op je quest. Wat is je intentie? Maar ook: hoe ga ik goed om met de elementen tijdens mijn Quest? Een belangrijke stap is dat iedereen zelf zijn Quest-plek uitzoekt. Een plek waar je een connectie mee voelt. Een plek die je iets te zeggen heeft. 

De dag van de quest zoekt iedereen zijn plek op. Telefoons, horloges, eten, en andere afleidingen worden afgegeven. Alleen een slaapzak, een matje, drinkwater, je kleren en een tarp tegen eventuele regen gaan mee naar je Quest-plek. Vanaf het moment van aankomst op je Quest-plek, blijf je binnen die denkbeeldige cirkel van een diameter van ongeveer 5 meter tot je weer wordt opgehaald. Tijd om je over te geven aan jouw Nature Quest.

Wanneer je aan het einde van je Quest wordt opgehaald (ongeveer 24uur later), is er nog een programma om je ervaring uit de Quest te integreren. Waar kun je dan aan denken? Een paar vaste elementen: een feestmaal, een vuurcirkel om de ervaringen te delen en vrije tijd op de berg om je inzichten te vertalen naar het dagelijkse leven. Maar ook een frisse duik in het bergmeer hoort tot de mogelijkheden.

De dag erop dalen we af van de bergtoppen en komen we weer terug bij de bewoonde wereld. Je voelt de vreemde combinatie van fysieke vermoeidheid terwijl je je geestelijk juist helemaal verfrist voelt. Dit uitzonderlijke gevoel is een goed teken. Er is iets in jou veranderd. Het dagelijkse leven zal vanaf dat moment anders aanvoelen.

€ 595,-

Nature Quest  12-16 juni 2024

Gun jezelf deze onvergetelijke ervaring en ontdek jouw onvermoede potentieel. Dompel jezelf weer onder in de natuur en kom met hernieuwde helderheid weer terug naar je dagelijkse leven. De prachtige hikes, de integere begeleiding, interessante nieuwe ontmoetingen en de oeroude bergen en bossen vormen het perfecte decor voor jouw Nature Quest. 

Veelgestelde vragen Nature Quest

Hoe fit moet ik zijn om te kunnen deelnemen?

Je hoeft niet topfit te zijn om aan deze retreat mee te doen, maar een beetje voorbereiding kan geen kwaad. De wandelingen zijn niet zwaar en we hebben ruim de tijd om pauze te nemen. Let wel: we lopen in de bergen, dus er is geen meter vlak.
Het is dus zeker aan te raden om in de weken voorafgaand aan de retreat een aantal keer een langere wandeling te maken van ongeveer 10km. Niet alleen went je lichaam dan aan deze vorm van inspanning, ook krijg je de smaak al een beetje te pakken en ontwikkel je vertrouwen in je eigen kunnen. Als die wandelingen zonder al te veel klachten lukken, is de retreat straks geen probleem. Neem bij twijfel contact met ons op, dan maken we samen de inschatting of het kan.

Welke uitrusting heb ik nodig voor deelname?

Als je je inschrijft krijg je uiteraard een paklijst van ons toegestuurd. Maar als je goede wandelschoenen hebt, een slaapzak en een 'day-pack' rugzak (inhoud 35 liter of meer) dan kom je al een heel eind.

Wat zit er in de prijs inbegrepen?

In principe alles vanaf de 1e dag van de retreat tot en met de 5e dag. Eten, drinken, overnachtingen, een gids die de weg weet en een coach die het verdiepende programma begeleidt (gids en coach zijn dezelfde persoon). Wat niet in de prijs is inbegrepen zijn je reiskosten om naar de Vogezen te komen en een eventuele overnachting voorafgaand of na de retreat.

Waar liggen de Vogezen?

De Vogezen is een klein berggebied in het noord-oosten van Frankrijk. Het ligt op 4 uur rijden vanaf Nederland en Vlaanderen.

Ik zou deze retreat graag samen doen met iemand die ik ken, kan dat?

Jazeker, als je dit aangeeft op het inschrijfformulier weten wij ook dat jullie bij elkaar horen.

Mijn nature quest had een verrassende uitwerking.
"Van tevoren had ik me heel iets anders voorgesteld bij een Nature Quest. Ik voel me kalmer en ervaar minder onrust. Ik heb een innerlijke bron van rust gevonden." 
Joppe
Mijn nature quest had een verrassende uitwerking.
"Van tevoren had ik me heel iets anders voorgesteld bij een Nature Quest. Ik voel me kalmer en ervaar minder onrust. Ik heb een innerlijke bron van rust gevonden." 
Joppe

Heb je specifieke wensen?

Wellicht is een privé retreat op maat iets voor jou of je gezelschap.

Hier kun je ons vinden

De transformatie die anderen doormaakten