Video Aspect Ratio: 4:1

Hiking Retreat (4-daags)

Reconnect met de natuur. Reconnect met jezelf.

Hiking Retreat  (4-daags) 

Reconnect met de natuur. Reconnect met jezelf

50 km natuur

weg van de bewoonde wereld

Opgeladen en verfrist

 met verse focus je leven in

Verbonden en vrij

voel je plek in het grotere geheel

Waarom een Hiking Retreat van 4 dagen in de bergen van de Franse Vogezen?

🔋Opladen

Het stille geritsel van het bos voert elke afleiding af, de oeroude berg schenkt je weer bruisende energie.

🕳 Diepgang

4 dagen lang dompel je je onder. Jouw vraag, jouw proces. Daar kan geen coachingsessie tegenop.

💞Echt contact

Even geen oppervlakkige afspraken, maar echte gesprekken met echte mensen. Het gaat weer ergens over.
Ervaar de schoonheid van de natuur tijdens een Trekking Retreat

 ⛰Wow

Het dichte bos opent zich, en ineens kijk je uit over de hele vallei. De schoonheid overvalt je en maakt je nederig.

🧘🏻‍♀️ Lichaam & geest

De lichaamsbeweging brengt je terug in je lijf. Geen 'hoofd op een stokje', maar een volledig mens van vlees en bloed.

📼  Digital detox

Even een break. Even geen piepjes. Even niemand die iets van je moet. Je was het bijna vergeten. Eindelijk...
Trekking Retreat met coaching
Een Hiking Retreat door de Vogezen met coaching is een fantastische manier om je blik te verruimen. Een aanrader dus!
Fabrice laat je de kracht van de natuur herontdekken

"De bergnatuur brengt een rust en diepgang die je anders niet snel bereikt." 

Hiking Retreats kende ik toen nog niet. Ik was drie jaar en vroeg ik mijn moeder: "Mam, waarom zijn we hier op aarde?" Zingeving, persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit interesseren me al mijn hele leven. Het volgen van die interesses heeft me op veel plekken gebracht. Een rode draad die door mijn professionele leven loopt is het werken met groepen en het begeleiden van iemands proces. Of dat nu gaat om een organisatie, team, groep of een individu. Als laatste stap van mijn carrière verruilde ik mijn Utrechtse leven als consultant voor de bergvallei in de Franse Vogezen waar ik nu woon. Samen met Jessica (mijn vrouw) wonen wij daar nu in een Tiny House. Zodra ik de bossen inloop ontspan ik en komt mijn geest tot rust. Als ik dan blijf bewegen brengt het uitzicht van de top me overzicht en inspiratie. Ik heb al vaak mogen zien hoe de natuur diepe verandering bij iemand teweegbrengt. Eenmaal beneden ben je helemaal gegrond en bruis je van de energie om met je thema aan de slag te gaan. Een dankbaar proces waar ik geen genoeg van kan krijgen.

Hoe ziet een 4-daagse Hiking Retreat er precies uit?

Hiking

Het heet niet voor niets een Hiking retreat. Er wordt namelijk flink gewandeld. Van de 4 dagen zijn er 3 dagen waarop je variërend tussen 12 en 17 kilometer per dag door de bossen en bergen loopt van het prachtige 'Parc naturel régional des Ballons de Vosges'.

De wandelingen zijn niet zwaar, maar zorgen er wel voor dat je je aan het eind van een wandeldag heerlijk fysiek moe voelt. Let wel: omdat we in de bergen wandelen is er tijdens de wandelingen geen meter vlak.

We overnachten één nacht in een trekkershut waar alle voorzieningen zijn om te koken, te slapen en te wassen (back to basic). In de trekkershutten zorgen we zelf voor ons eten (wat we in onze tassen meebrengen of op locatie wordt gedropt). En daarna kruipen we binnen rond de kachel of buiten rond het kampvuur.

Twee nachten overnachten we in een eenvoudige herberg, boven op de berg. Een plek waar je alleen te voet kunt komen. Waar je onder de douche het kristalzuivere bergwater op je huid voelt. Waar je een traditioneel bergmaal krijgt voorgeschoteld dat heerlijk smaakt na al het wandelen.

De verblijfplekken hebben allemaal iets magisch. Het zijn plekken die je bijna niet meer ziet. Parels die slechts ontdekt worden door zij die de moeite nemen erheen te lopen. Door jou.

Retreat

Het wandelen wordt afgewisseld met een verdiepend programma, op zo'n manier dat de twee elkaar versterken.

Zo krijg je een introductie in verschillende soorten wandel- en stiltemeditaties, waardoor je dieper in je lijf zakt en minder afleiding ervaart. Deze meditaties vergroten ook de kans dat je in de stilte oog in oog komt te staan met de mooiste dieren.

Ook wordt de dag begonnen of afgesloten met Qi Gong oefeningen. Goed tegen eventuele pijntjes en stramme ledematen, maar ook om je meer open te stellen voor de energie van de berg. Zodat je letterlijk oplaadt van je retreat.

Waar nodig verken je je eigen binnenwereld aan de hand van je innerlijke familie, zodat je meer inzicht krijgt in je eigen aandeel bij dilemma's of persoonlijke vraagstukken.

En mocht de contemplatie ervoor zorgen dat je op pijnlijke stukken uitkomt, dan is ook daar begeleiding voor om ervoor te zorgen dat je opgekropte spanningen kunt loslaten. Waarna meestal als vanzelf ruimte ontstaat om na de retreat vanuit een nieuw patroon de wereld in te stappen.

Dit alles op een geheel natuurlijke wijze zonder dat het programma voelt als een 'moetje'. De gids/coach voelt aan waar de behoefte van de groep ligt en speelt hier naadloos op in. Ook blijkt de setting van de Hiking Retreat zelf keer op keer een krachtige katalysator voor je vraagstuk.

Hier kom je terecht

We kunnen je dagen vertellen over hoe mooi het hier is. Maar we kunnen het ook gewoon laten zien. Alle beelden zijn geschoten tijdens eerdere retreats.

6 Voordelen van een Hiking Retreat

Fysiek fit

Het is ongelooflijk om te merken wat er in korte tijd met je lichaam gebeurt als je het weer laat doen waar het evolutionair voor is gemaakt: lopen. Je mind-body connectie versterkt, het voelt alsof je een groter energiereservoir aanboort, en soms verleg je je eigen grenzen. De gezonde hoeveelheid beweging en buitenlucht werkt als een soort reset-knop van je lijf.

Emoties loslaten

De berg biedt velen van ons een veilige en liefdevolle omgeving om als het ware vanzelf de emotionele zolder een beetje op te schonen. Vaak zelfs gaat dit geruisloos zonder dat je het door hebt. Pas als je weer 'beneden' bent merk je dat sommige dingen ineens minder energie kosten of anders gaan. Soms komen er even wat pijnlijke herinneringen boven, maar dan is het fijn ze even de ruimte te kunnen geven.

Een nieuwe kijk op zaken

In alle hoeken van de wereld, in alle culturen, gingen mensen vroeger de bergen in als ze een nieuw perspectief wilden. En als je ziet hoe weinig je in feite echt nodig hebt om je verbonden en heel te voelen, heb je als je de berg afkomt meer zicht op wat nu echt belangrijk voor je is.

Zingeving

Deze hernieuwde focus geeft je ook zicht op waar jouw hart sneller van gaat kloppen, wat je uit dit leven wil halen, en wat daar voor nodig is.

Knopen doorhakken

Omdat je een paar dagen écht afstand neemt van de waan van de dag, worden dingen automatisch helder. Of dat nu gaat om je werk, je relaties of je gezondheid. Dit maakt het makkelijker om nu eindelijk eens die knoop door te hakken rondom een vraag waar je al een tijdje mee loopt. 

Nieuwe energie

Dit alles leidt ertoe dat je met nieuwe energie de berg afkomt. Energie voor nieuwe plannen, intenties, patronen en ontmoetingen.
Ontdek de natuurlijke kracht van de Vogezen
€ 495,-

Schrijf je in voor deze 4-daagse Hiking  Retreat

4 dagen in de natuur, volledig verzorgd met overnachting op de berg in een trekkershut of eenvoudige herberg. Wandeltochten van 12-17km per dag en lichte bepakking. Inclusief een verdiepend programma voor je persoonlijke vraagstukken. Met onder andere een solo quest, een stiltewandeling en kampvuurgesprekken. Gegarandeerd magische momenten.

Aanstaande hiking retreats

23-26

MEI
10:00

Lente editie 2024

€ 495,-

12-16

JUNI
10:00

Nature Quest editie 2024

€ 595,- (5 dagen i.p.v. 4)

8-11

AUGUSTUS

10:00

Zomer editie 2024

€ 495,-

19-22

SEPTEMBER
10:00

Herfst editie 2024

€ 495,-
                 

Veelgestelde vragen Hiking Retreat

Ik heb nog nooit eerder een meerdaagse wandeltocht in de bergen gedaan. Hoe fit moet ik zijn om te kunnen deelnemen?

Je hoeft niet topfit te zijn om aan deze retreat mee te doen, maar een beetje voorbereiding kan geen kwaad. De wandelingen zijn niet zwaar en we hebben ruim de tijd om pauze te nemen. De langste wandeling is 17km. Let wel: we lopen in de bergen, dus er is geen meter vlak.
Het is dus zeker aan te raden om in de weken voorafgaand aan de retreat een aantal keer een langere wandeling te maken van ongeveer 10km. Niet alleen went je lichaam dan aan deze vorm van inspanning, ook krijg je de smaak al een beetje te pakken en ontwikkel je vertrouwen in je eigen kunnen. Als die wandelingen zonder al te veel klachten lukken, is de retreat straks geen probleem. Neem bij twijfel contact met ons op, dan maken we samen de inschatting of het kan.

Welke uitrusting heb ik nodig om te kunnen deelnemen?

Als je je inschrijft krijg je uiteraard een paklijst van ons toegestuurd. Maar als je goede wandelschoenen hebt, een slaapzak en een 'day-pack' rugzak (inhoud 35 liter of meer) dan kom je al een heel eind.

Wat zit er in de prijs inbegrepen?

In principe alles vanaf de 1e dag van de retreat tot en met de 4e dag. Eten, drinken, overnachtingen, een gids die de weg weet en een coach die het verdiepende programma begeleidt (gids en coach zijn dezelfde persoon). Wat niet in de prijs is inbegrepen zijn je reiskosten om naar de Vogezen te komen en een eventuele overnachting voorafgaand of na de retreat.

Waar liggen de Vogezen ook al weer?

De Vogezen is een klein berggebied in het noord-oosten van Frankrijk. Het ligt op 4 uur rijden vanaf Nederland en Vlaanderen.

Ik zou deze retreat graag samen doen met iemand die ik ken, kan dat?

Jazeker, als je dit aangeeft op het inschrijfformulier weten wij ook dat jullie bij elkaar horen.

Wat is een Nature Quest?

Een nature quest is afgeleid van een oud sjamanistisch ritueel wat overal in de wereld wordt toegepast. Of je nu in Amerika, in Azië of in Afrika kijkt. Het concept is simpel: je trekt voor een tijd alleen de berg in en gaat op één plek zitten. Zonder beschutting, zonder afleiding, zonder eten (wel drinken). Hierdoor krijg je weer opnieuw een verbinding met de natuur én je krijgt overzicht, letterlijk en figuurlijk. Die combinatie geeft je inzichten op een belangrijk thema dat in je leven speelt. Zodat je met helderheid de berg afkomt.
Tijdens een hiking retreat zit er altijd wel een moment alleen op de berg in het programma, al is het maar voor een paar uurtjes. Let op: tijdens een Nature Quest editie (staat vermeld) doe je een solo van wel 24 uur.

               

Heb je nog een vraag? 

Hier kun je ons vinden.