Geniet van schitterende vergezichten in de Franse Vogezen

Hiking Retreat

Reconnect met de natuur. Reconnect met jezelf.Hike 50 kilometer door de natuur, weg van de bewoonde wereld. Voel je opgeladen en verfrist als je de berg weer afkomt. 

De bergnatuur brengt een rust en een diepgang die je normaal niet snel bereikt

Het stille geritsel van het bos voert elke afleiding af. De oeroude bergen schenken je weer bruisende energie. 4 dagen lang dompel je je onder. Jouw vraag, jouw proces. Daar kan geen coachingsessie tegenop. Even geen oppervlakkige afspraken, het mag weer ergens over gaan.

Het dichte bos opent zich, en ineens kijk je uit over de hele vallei. De schoonheid overvalt je en maakt je nederig. De lichaamsbeweging brengt je terug in je lijf. Geen hoofd op een stokje, maar een volledig mens van vlees en bloed. Dit is die break waar je al zo lang naar verlangt. Een paar dagen lang niemand die iets van je moet. Een paar dagen zonder piepjes en notificaties. Je was het bijna vergeten. 

Eindelijk...

Wat levert een Hiking Retreat je op?

De 6 voordelen van een Hiking Retreat

Fysiek fit

Je mind-body connectie versterkt. Het voelt alsof je een groter energiereservoir aanboort. Soms verleg je je eigen grenzen. De beweging en buitenlucht werken als een reset-knop.

Emoties loslaten

De berg biedt een veilige omgeving om de emotionele zolder op te schonen. Vaak zelfs zonder dat je het door hebt. Pas als je weer 'beneden' bent, merk je dat dingen minder energie kosten.

Nieuwe kijk

Overal ter wereld gingen mensen vroeger de bergen in voor een nieuw perspectief. Je ziet hoe weinig je nodig hebt om je verbonden en heel te voelen. Wat overblijft is wat écht telt.

Zingeving

Je voelt weer waar je hart sneller van klopt. Je weet weer wat je uit het leven wil halen. Én wat daar voor nodig is.

Helderheid

Dingen worden automatisch helder als je even afstand neemt. Of dat nu gaat om je werk, je relaties of je gezondheid.

Nieuwe energie

Je komt met nieuwe energie de berg af. Energie voor nieuwe plannen, intenties, patronen en ontmoetingen.
Trekking Retreat met coaching
"Een hiking retreat door de Vogezen met coaching is een fantastische manier om je blik te verruimen. Een aanrader dus." 

J.

Trekking Retreat met coaching
"Een hiking retreat door de Vogezen met coaching is een fantastische manier om je blik te verruimen. Een aanrader dus." 

J.

Programma Hiking Retreat

Het heet niet voor niets een Hiking retreat. Er wordt namelijk flink gewandeld. Van de 4 dagen zijn er 3 dagen waarop je variërend tussen 12 en 17 kilometer per dag door de bossen en bergen loopt van het prachtige 'Parc naturel régional des Ballons de Vosges'.

De wandelingen zijn niet zwaar, maar zorgen er wel voor dat je je aan het eind van een wandeldag heerlijk fysiek moe voelt. Let wel: omdat we in de bergen wandelen is er tijdens de wandelingen geen meter vlak.

We overnachten één nacht in een trekkershut waar alle voorzieningen zijn om te koken, te slapen en te wassen (back to basic). Hier zorgen we zelf voor ons eten (wat we in onze tassen meebrengen of op locatie wordt gedropt). En daarna kruipen we binnen rond de kachel of buiten rond het kampvuur.

Twee nachten overnachten we in een eenvoudige herberg, boven op de berg. Een plek waar je alleen te voet kunt komen. Waar je onder de douche het kristalzuivere bergwater op je huid voelt. Waar je een traditioneel bergmaal krijgt voorgeschoteld dat heerlijk smaakt na al het wandelen.

De verblijfplekken hebben allemaal iets magisch. Het zijn plekken die je bijna niet meer ziet. Parels die slechts ontdekt worden door zij die de moeite nemen erheen te lopen. Door jou.

Verdieping

Het wandelen wordt afgewisseld met een verdiepend programma, op zo'n manier dat de twee elkaar versterken.

Zo krijg je een introductie in verschillende soorten wandel- en stiltemeditaties, waardoor je dieper in je lijf zakt en minder afleiding ervaart. Deze meditaties vergroten ook de kans dat je in de stilte oog in oog komt te staan met de mooiste dieren.

Ook wordt de dag begonnen of afgesloten met Qi Gong oefeningen. Goed tegen eventuele pijntjes en stramme ledematen, maar ook om je meer open te stellen voor de energie van de berg. Zodat je letterlijk oplaadt van je retreat.

Waar nodig verken je je eigen binnenwereld aan de hand van je innerlijke familie, zodat je meer inzicht krijgt in je eigen aandeel bij dilemma's of persoonlijke vraagstukken.

En mocht de contemplatie ervoor zorgen dat je op pijnlijke stukken uitkomt, dan is ook daar begeleiding voor om ervoor te zorgen dat je opgekropte spanningen kunt loslaten. Waarna meestal als vanzelf ruimte ontstaat om na de retreat vanuit een nieuw patroon de wereld in te stappen.

Dit alles op een geheel natuurlijke wijze zonder dat het programma voelt als een 'moetje'. De gids/coach voelt aan waar de behoefte van de groep ligt en speelt hier naadloos op in.

Hier kom je terecht

We kunnen je dagen vertellen over hoe mooi het hier is. Maar we kunnen het ook gewoon laten zien. Alle beelden zijn geschoten tijdens eerdere retreats.
Even los van de dagelijkse dingen creëert weer overzicht
€ 495,-

Schrijf je in voor deze 4-daagse Hiking Retreat

4 dagen in de natuur, volledig verzorgd met overnachting op de berg in een trekkershut of eenvoudige herberg. Wandeltochten van 12-17km per dag en lichte bepakking. Inclusief een verdiepend programma voor je persoonlijke vraagstukken. Met onder andere een solo quest, een stiltewandeling en kampvuurgesprekken. Gegarandeerd magische momenten.

Aanstaande hiking retreats

12-16

JUNI
10:00

Nature Quest 2024

€595,- (5 dagen i.p.v. 4)

08-11

AUG.

10:00

Zomer 2024

€ 495,-

19-22

SEPT.
10:00

Herfst 2024 (VOL)

€ 495,-
                 

Veelgestelde vragen Hiking Retreat

Ik heb nog nooit eerder een meerdaagse wandeltocht in de bergen gedaan. Hoe fit moet ik zijn om te kunnen deelnemen?

Je hoeft niet topfit te zijn om aan deze retreat mee te doen, maar een beetje voorbereiding kan geen kwaad. De wandelingen zijn niet zwaar en we hebben ruim de tijd om pauze te nemen. De langste wandeling is 17km. Let wel: we lopen in de bergen, dus er is geen meter vlak.
Het is dus zeker aan te raden om in de weken voorafgaand aan de retreat een aantal keer een langere wandeling te maken van ongeveer 10km. Niet alleen went je lichaam dan aan deze vorm van inspanning, ook krijg je de smaak al een beetje te pakken en ontwikkel je vertrouwen in je eigen kunnen. Als die wandelingen zonder al te veel klachten lukken, is de retreat straks geen probleem. Neem bij twijfel contact met ons op, dan maken we samen de inschatting of het kan.

Welke uitrusting heb ik nodig om te kunnen deelnemen?

Als je je inschrijft krijg je uiteraard een paklijst van ons toegestuurd. Maar als je goede wandelschoenen hebt, een slaapzak en een 'day-pack' rugzak (inhoud 35 liter of meer) dan kom je al een heel eind.

Wat zit er in de prijs inbegrepen?

In principe alles vanaf de 1e dag van de retreat tot en met de 4e dag. Eten, drinken, overnachtingen, een gids die de weg weet en een coach die het verdiepende programma begeleidt (gids en coach zijn dezelfde persoon). Wat niet in de prijs is inbegrepen zijn je reiskosten om naar de Vogezen te komen en een eventuele overnachting voorafgaand of na de retreat.

Waar liggen de Vogezen ook al weer?

De Vogezen is een klein berggebied in het noord-oosten van Frankrijk. Het ligt op 4 uur rijden vanaf Nederland en Vlaanderen.

Ik zou deze retreat graag samen doen met iemand die ik ken, kan dat?

Jazeker, als je dit aangeeft op het inschrijfformulier weten wij ook dat jullie bij elkaar horen.

Wat is een Nature Quest?

Een nature quest is afgeleid van een oud sjamanistisch ritueel wat overal in de wereld wordt toegepast. Of je nu in Amerika, in Azië of in Afrika kijkt. Het concept is simpel: je trekt voor een tijd alleen de berg in en gaat op één plek zitten. Zonder beschutting, zonder afleiding, zonder eten (wel drinken). Hierdoor krijg je weer opnieuw een verbinding met de natuur én je krijgt overzicht, letterlijk en figuurlijk. Die combinatie geeft je inzichten op een belangrijk thema dat in je leven speelt. Zodat je met helderheid de berg afkomt.
Tijdens een hiking retreat zit er altijd wel een moment alleen op de berg in het programma, al is het maar voor een paar uurtjes. Let op: tijdens een Nature Quest editie (staat vermeld) doe je een solo van wel 24 uur.

               

Heb je specifieke wensen?

Wellicht is een privé retreat op maat iets voor jou of je gezelschap.

Vind ons hier

De transformatie die anderen doormaakten