Video Aspect Ratio: 4:1

Hiking Retreat (4-daags)

Reconnect met de natuur. Reconnect met jezelf.

Hiking Retreat  (4-daags) 

weg van de bewoonde wereld

 in wat er in je leven speelt

+10 jaar ervaring

als begeleider

Een Hiking Retreat van 4 dagen in de bergen van de Franse Vogezen. Waarom zou ik daaraan meedoen?

De natuur geeft. je een energieboost

🔋Opladen

Het stille geritsel van het bos voert elke afleiding af, de oeroude berg schenkt je weer bruisende energie.

Bereik diepgang in je vraagstuk tijdens een trekking retreat

🕳 Diepgang

4 dagen lang dompel je je onder. Jouw vraag, jouw proces. Daar kan geen coachingsessie tegenop.

💞Echt contact

Even geen online calls, maar echte gesprekken met echte mensen. Het gaat weer ergens over.
Ervaar de schoonheid van de natuur tijdens een Trekking Retreat

 ⛰Wow

Het dichte bos opent zich, en ineens kijk je uit over de hele vallei. De schoonheid overvalt je en maakt je nederig.

Uit je hoofd, in je lichaam tijdens Trekking Retreat

🧘🏻‍♀️ Lichaam & geest

De lichaamsbeweging brengt je terug in je lijf. Geen 'hoofd op een stokje', maar een volledig mens van vlees en bloed.

Even los van de dagelijkse dingen creëert weer overzicht

📼  Digital detox

Even een break. Even geen piepjes. Even niemand die iets van je moet. Je was het bijna vergeten. Eindelijk...
Trekking Retreat met coaching
Een Hiking Retreat door de Vogezen met coaching is een fantastische manier om je blik te verruimen. Een aanrader dus!
J.
Fabrice laat je de kracht van de natuur herontdekken

Hiking Retreats kende ik toen nog niet. Ik was vijf jaar en vroeg ik mijn moeder: "Mam, waarom zijn we hier op aarde?" Zingeving, persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit interesseren me al mijn hele leven. Het volgen van die interesses heeft me op veel plekken gebracht. Een rode draad die door mijn professionele leven loopt is het werken met groepen en het begeleiden van iemands proces. Of dat nu gaat om een organisatie, team, groep of een individu. Als laatste stap van mijn carrière verruilde ik mijn Utrechtse leven als consultant voor de bergvallei in de Franse Vogezen waar ik nu woon. Samen met Jessica (mijn vrouw) wonen wij daar nu in een Tiny House. Zodra ik de bossen inloop ontspan ik en komt mijn geest tot rust. Als ik dan blijf bewegen brengt het uitzicht van de top me overzicht en inspiratie. Ik heb al vaak mogen zien hoe de natuur diepe verandering bij iemand teweegbrengt. Eenmaal beneden ben je helemaal gegrond en bruis je van de energie om met je thema aan de slag te gaan. Een dankbaar proces waar ik geen genoeg van kan krijgen.

Hoe ziet een 4-daagse Hiking Retreat er precies uit?

Trekkershut met basic voorzieningen

Het heet niet voor niets een Hiking retreat. Er wordt namelijk flink gewandeld. Van de 4 dagen zijn er 3 dagen waarop je ongeveer 10-15 kilometer per dag door de bossen en bergen loopt van het prachtige 'Parc naturel régional des Ballons de Vosges'.

De wandelingen zijn niet zwaar, maar zorgen er wel voor dat je je aan het eind van een wandeldag heerlijk fysiek moe voelt. 

We overnachten twee nachten in een trekkershut waar alle voorzieningen zijn om te koken, te slapen en te wassen (back to basic). In de trekkershutten zorgen we zelf voor ons eten (wat we in onze tassen meebrengen of op locatie wordt gedropt). En daarna kruipen we binnen rond de kachel of buiten rond het kampvuur.

Eén nacht overnachten we in een eenvoudige herberg, boven op de berg, waar de jonge gastvrouwen zich vlot bewegen en je hartelijk maar kordaat bedienen. Een plek waar je alleen te voet kunt komen. Waar je onder de douche het kristalzuivere bergwater op je huid voelt. Waar je een traditioneel bergmaal krijgt voorgeschoteld dat heerlijk smaakt na al het wandelen.

De verblijfplekken hebben allemaal iets magisch. Het zijn plekken die je bijna niet meer ziet. Parels die slechts ontdekt worden door zij die de moeite nemen erheen te lopen. Door jou.

Het wandelen wordt afgewisseld met een persoonlijk leiderschapsprogramma, op zo'n manier dat de twee elkaar versterken. De elementen uit het leiderschapsprogramma geven je de handvatten, de wandelingen geven je de gelegenheid de inzichten te integreren in jezelf.

De hoofdcomponenten van het leiderschapsprogramma:

🔥Start- en een eindsharing waarin we bij de start onze vraagstukken met elkaar delen en aan het eind de inzichten.

🙊Stiltewandeling om echt in contact te komen met de natuur en met jezelf, lopen we een deel van het pad in stilte. Even onwennig wellicht, maar voor de meesten een heerlijke ervaring.

🌳Nature-quest gedurende ongeveer een dag ga je alleen de natuur in. Zonder eten (met drinken), zonder horloges of telefoons, alleen met jezelf. Een krachtiger vorm om tot diepe zelfinzichten te komen bestaat er haast niet.

💚1-op-1 coaching op spontane momenten in het programma is er ruimte om bij behoefte dieper in te gaan op jouw vraagstuk onder begeleiding van een coach met een brede therapeutische achtergrond.

Dit alles op een geheel natuurlijke wijze zonder dat het programma voelt als een 'moetje'. De gids/coach voelt aan waar de behoefte van de groep ligt en speelt hier naadloos op in. Ook blijkt de setting van de Trekking Retreat zelf keer op keer een krachtige katalysator voor je vraagstuk.

We kunnen je dagen vertellen over hoe mooi het hier is. Maar we kunnen het ook gewoon laten zien. Alle beelden zijn geschoten tijdens eerdere retreats.
Ontdek de natuurlijke kracht van de Vogezen
€ 450,-

Schrijf je in voor deze 4-daagse Hiking  Retreat

4 dagen in de natuur, volledig verzorgd met overnachting op de berg in een trekkershut of eenvoudige herberg. Wandeltochten van 15-20km per dag en lichte bepakking. Inclusief een persoonlijk leiderschap programma om jouw vraagstuk uit te diepen. Met onder andere een solo quest, een stiltewandeling en kampvuurgesprekken. Gegarandeerd magische momenten.

Hiking Retreat - April

15 t/m 18 april 2023
€ 450,- (nog 3 plekken)

Hiking Retreat -Mei

11 t/m 14 mei 2023
€ 450,- (nog 5 plekken)

Hiking Retreat -Juni 

7 t/m 11 juni (NATURE QUEST EDITIE)

€ 450,- (nog 4 plekken)

Hiking Retreat - Augustus

3 t/m 6 augustus 2023 (OUDER-KIND EDITIE)
€ 450,- (nog plek voor 3 duo's)

Hiking Retreat - September

21 t/m 24 september 2023
€ 450,- (nog 6 plekken)

Hiking Retreat - Oktober

19 t/m 22 oktober

€ 450,- (nog 6 plekken)
                 

Ik heb nog nooit eerder een meerdaagse wandeltocht in de bergen gedaan. Hoe fit moet ik zijn om te kunnen deelnemen?

Je hoeft niet topfit te zijn om aan deze retreat mee te doen. De wandelingen zijn niet zwaar en we hebben ruim de tijd om pauze te nemen. Wel is het aan te raden om in de weken voorafgaand aan de retreat een aantal keer een langere wandeling te maken van ongeveer 10km. Niet alleen went je lichaam dan aan deze vorm van inspanning, ook krijg je de smaak al een beetje te pakken en ontwikkel je vertrouwen in je eigen kunnen. Als die wandelingen zonder al te veel klachten lukken, is de retreat straks geen probleem. Neem bij twijfel contact met ons op, dan maken we samen de inschatting of het kan.

Welke uitrusting heb ik nodig om te kunnen deelnemen?

Als je je inschrijft krijg je uiteraard een paklijst van ons toegestuurd. Maar als je goede wandelschoenen hebt, een slaapzak en een 'day-pack' rugzak (inhoud 35 liter of meer) dan kom je al een heel eind.

Wat zit er in de prijs inbegrepen?

In principe alles vanaf de 1e dag van de retreat tot en met de 4e dag. Eten, drinken, overnachtingen, een gids die de weg weet en een coach die het leiderschapsprogramma begeleidt (gids en coach zijn overigens wel dezelfde persoon). Wat niet in de prijs is inbegrepen zijn je reiskosten om naar de Vogezen te komen en een eventuele overnachting voorafgaand of na de retreat.

Waar liggen de Vogezen ook al weer?

De Vogezen is een klein berggebied in het noord-oosten van Frankrijk. Vanaf Utrecht is het ongeveer 6 uur rijden.

Ik zou deze retreat graag samen doen met iemand die ik ken, kan dat?

Jazeker, als je dit aangeeft op het inschrijfformulier weten wij ook dat jullie bij elkaar horen.

               

Heb je nog een vraag?