Ayahuasca, cacao, psilocybine

Plantmedicijn retreat

Inzicht vanuit jouw kernVoel hoe je van binnenuit verandert. Je keert terug naar je essentie. Terug naar hoe je altijd al hoorde te zijn.

Transformatie van binnenuit

Je wil verandering in je leven. Qua relaties, werk, gezondheid of anderszins voel je dat je stappen te maken hebt. Het in je hoofd analyseren van wat er nodig is, brengt je niet meer verder.

Diep van binnen besef je dat het plantmedicijn je net dat zetje kan geven wat je nodig hebt. Want je verlangt naar meer vrijheid, autonomie en avontuur. Je wil je weer verbonden voelen met iets groters dan jezelf. Zonder dat je het precies kunt verklaren, is er iets in jou dat zich geroepen voelt.

Alsof nú het moment is...

Wat levert een Plantmedicijn Retreat je op?

Inzicht

Krijg helderheid op jouw vraagstuk.

Transformatie

Voel hoe je van binnenuit verandert.

Magie

Herontdek het contact met je innerlijke bron.
"Waar te beginnen jullie te bedanken... Voor mij was het alles. Na afloop vielen er nog heel wat puzzelstukjes op hun plek. Ik voel hoe belangrijk het is trouw te blijven aan mijn intuïtie, om goed voor mezelf te zorgen en los te laten." 
Nicoline
"Waar te beginnen jullie te bedanken... Voor mij was het alles. Na afloop vielen er nog heel wat puzzelstukjes op hun plek. Ik voel hoe belangrijk het is trouw te blijven aan mijn intuïtie, om goed voor mezelf te zorgen en los te laten." 
Nicoline
Ayahuasca, cacao, psilocybine

Programma retreat

Onze retreats vinden plaats in de prachtige natuur van de Franse Vogezen, op 4 uur rijden van Nederland en Vlaanderen. Een Plantmedicijn Retreat duurt bij ons 3 dagen en 2 nachten en vindt meestal plaats tijdens een weekend (vrijdag t/m zondag). Vanaf donderdagavond ben je overigens welkom om bij ons te overnachten, zodat je vrijdag klaar bent voor de start.


We starten de retreat met een mooie wandeling in de omgeving, zodat je even kan landen. Voor de eerste ceremonie is er een startworkshop waarin we alles bespreken wat nuttig kan zijn voor een goed verloop van de ceremonie.


Tijdens een retreat doen we twee keer een ceremonie. Eén ceremonie op de vrijdagavond, en één op zaterdagavond. De ochtend na een ceremonie is er een sharing om de ervaringen te delen en te duiden. Afhankelijk van wat er opkomt doen we aanvullende oefeningen. Deze oefeningen zijn afgestemd op de thema's uit de sharing en kunnen daarom zeer uiteenlopen. Van energiewerk, kleine opstellingen, geleide meditaties, ademwerk tot rebirthing-oefeningen. Uiteraard zorgen we ervoor dat er gedurende de retreat voldoende gelegenheid is om te rusten en bij te komen.


Een weekend bij ons is geheel verzorgd. Je kunt je hier aanmelden voor één van de beschikbare weekenden. Wij gaan voor een intieme en ontspannen sfeer, met veel aandacht en respect voor wat jij nodig hebt.

Aanstaande plantmedicijn retreats

Ayahuasca, cacao, psilocybine

23-25

AUG.

14:00

Retreat augustus (VOL)

€ 400,-
Verblijfplaats Nomi

27-29

SEP.

14:00

Retreat sept. (VOL)

€ 400,-

11-13

OKT.

14:00

Retreat oktober

€ 400,-

08-10

NOV.

14:00

Retreat november

€ 400,-

29-01

NOV.

14:00

Retreat nov.-dec.

€ 400,-

Veelgestelde vragen Plantmedicijn Retreat

Wat is een plantmedicijn?

Overal ter wereld bestaat al duizenden jaren een mystieke traditie waarbij gebruik wordt gemaakt van planten met bewustzijnsverruimende eigenschappen. Door hier een brouwsel van te maken ontstaat een plantmedicijn ofwel een entheogeen middel. Daarmee wordt bedoeld dat het medicijn je dichter bij ‘het goddelijke in jezelf’ brengt. Met behulp van een plantmedicijn wijzig je de verhouding van lichaamseigen stoffen in je lichaam. Hierdoor ben je in staat om je bewustzijn te verruimen en (zelf)inzichten op te doen waar je in het dagelijks leven minder gemakkelijk toegang toe hebt. Wij gebruiken diverse combinaties van planten, die we afstemmen op de situatie.

Is er tijdens de ceremonies muziek?

Ja, tijdens de ceremonies maken we gebruik van bijpassende muziek om het bewustzijnsreizen te begeleiden.

Is een Plantmedicijn Retreat voor iedereen?

We hebben mogen zien en ervaren hoe totaal verschillende mensen baat hebben gehad bij hun ervaring met het plantmedicijn. Zeker als dit gebeurt binnen een veilige setting. Daarom beginnen we gelijk na je aanmelding gelijk met het creëren van die setting. Wanneer je je aanmeldt krijg je van ons een vragenlijst om in te schatten of dit plantmedicijn passend is voor jou op dit moment. Zo is het meest gebruikte plantmedicijn in onze ceremonies in principe niet geschikt in combinatie met anti-depressiva, bij bepaalde geestelijke klachten, bij sommige fysieke aandoeningen en in geval van zwangerschap. We beoordelen dit per geval en laten je alleen toe indien we zeker zijn dat het verantwoord is.

Ik vind het interessant, maar vraag me af of het iets voor mij is?

Goed dat je je twijfels serieus neemt. We gaan zelf graag zorgvuldig, integer en veilig te werk, omdat het onze wens is dat een ervaring met het plantmedicijn je verder helpt in jouw leven. Dus als je het fijn vindt dat we met je mee denken of het in jouw specifieke geval verstandig is mee te doen, neem dan vooral vrijblijvend contact met ons op. Bijvoorbeeld door een mailtje te sturen naar fabrice@reignbow.nl of een telefoontje naar +31 (0)6 29 43 74 75 (Fabrice).

Zijn al jullie Retreats in Frankrijk?

Alle retreats waar we een open inschrijving voor hebben zijn inderdaad in Frankrijk. Daarnaast organiseren we ook retreats op maat voor (kleine) groepen. Bij een programma op maat is ook de locatie bespreekbaar.

Ik heb gehoord dat je je voorafgaand aan een ceremonie aan bepaalde dieetvoorschriften moet houden. Klopt dat?

Ja, dat klopt. Het dieet zorgt voor zowel een fysieke als mentale reiniging van je systeem waardoor je een mooiere bewustzijnsreis maakt. Daarnaast zijn er bepaalde voedingsstoffen die met het medicijn kunnen reageren en daardoor voor fysieke klachten kunnen zorgen. Het aanhouden van een dieet voorkomt dat. Als je je inschrijft, ontvang je van ons nadere informatie, maar houd er rekening mee dat je ongeveer vanaf een week van tevoren aanpassingen doet in wat je eet en drinkt.

Ik wil me graag aanmelden maar vind het ook spannend, wat als ik me bedenk?

Zoals gezegd, gaan wij voor een veilige setting. We hebben dus graag dat je je twijfels met ons deelt als je die hebt, zodat we je bij kunnen staan om te kijken wat het beste voor je is. Ons commitment ligt altijd bij wat het beste is voor jouw proces. Als het dan om wat voor reden dan ook niet goed voelt om deel te nemen, is kosteloze afmelding uiteraard een optie.

Wat is jullie achtergrond om plantmedicijnceremonies te begeleiden?

We hebben een speciale opleiding gevolgd om op een verantwoorde wijze plantmedicijnceremonies te begeleiden. Naast de nodige zelfinzichten om de ceremonies zuiver te kunnen begeleiden, leerden wij in deze opleiding verschillende deelaspecten die van pas kunnen komen tijdens een retreat: sjamanisme, regressietherapie, NLP en energiewerk. Daarnaast ontwikkelen wij ons al ruim 10 jaar voortdurend, waardoor we een brede basis hebben om op terug te vallen. Een kleine greep: intuïtieve ontwikkeling, coaching, energy healing, tao-instructeur, qi gong, yoga, tai chi, reiki, tantra, en meer.
Deze basis stelt ons in staat om af te stemmen op jouw behoeften en daar op in te spelen.

Heb je specifieke wensen?

Wellicht is een privé retreat op maat iets voor jou of je gezelschap.

Vind ons hier

Plantmedicijn retreats Vogezen
"Na een stevige burnout had ik nog altijd het gevoel dat er iets was wat nodig was. Het plantmedicijn retreat was één van de meest indrukwekkende ervaringen ooit. Het hielp me oude (en recente) pijn te verwerken, emotioneel en lichamelijk. Ik voel meer verbinding met mezelf, mijn dierbaren en heb meer vertrouwen in mijn eigen kracht als man. De reis voelde als thuiskomen." 

Joost

Plantmedicijn retreats Vogezen
"Na een stevige burnout had ik nog altijd het gevoel dat er iets was wat nodig was. Het plantmedicijn retreat was één van de meest indrukwekkende ervaringen ooit. Het hielp me oude (en recente) pijn te verwerken, emotioneel en lichamelijk. Ik voel meer verbinding met mezelf, mijn dierbaren en heb meer vertrouwen in mijn eigen kracht als man. De reis voelde als thuiskomen." 

Joost

De transformatie die anderen doormaakten