Video Aspect Ratio: 4:1

Plantmedicijn Retreats

Naar de kern van je probleem en zicht op je zielsmissie

Plantmedicijn Retreats

Naar de kern van je probleem en zicht op je zielsmissie

Waarom zou je bij ons langskomen voor een Plantmedicijn Retreat?

Veilig & verantwoord

We weten hoe belangrijk het is om een ceremonie in te gaan met de juiste mindset en in de juiste setting. Daarom besteden we daar erg veel aandacht aan.

Energiewerk

Voor we met het plantmedicijn begonnen, vormden we eerst een brede basis. We hebben meerdere opleidingen gevolgd om dit energiewerk zorgvuldig te begeleiden.

Persoonlijke begeleiding

Ieder heeft zijn eigen pad. Zijn eigen vraagstukken, zijn eigen verlangens. Dan is het ook fijn dat daar rekening mee wordt gehouden. We werken daarom bewust met kleine groepen

Hoe weet je of dit iets voor jou is? Als je één of meerdere beschrijvingen herkent is een Retreat een goede stap op jouw pad.

In je leven speelt laatste tijd een vraagstuk en je wilt dat probleem oplossen

Je leven is prima, maar er blijft iets knagen. Zonder dat je precies kan plaatsen waar het zit. Misschien loop je rond met een dilemma (bijvoorbeeld voor je werk, je relatie, of ) waarin je geen knoop kunt doorhakken. Of weet je juist heel goed wat je wilt, maar minder hoe daar te komen. Je weet dat het antwoord in jezelf zit, maar kunt er niet echt bij. Het plantmedicijn kan je helpen om daar een flinke zet in te krijgen.

Het in je hoofd analyseren van je vraag brengt je niet verder

Je hebt al het één en ander gedaan om antwoord te krijgen op je vragen. Een coach, een programma persoonlijke ontwikkeling of een online challenge. Het droeg allemaal bij, maar je bent er nog niet helemaal. Je hebt het gevoel dat je een laagje dieper moet graven. Je 'een weg uit het vraagstuk analyseren' werkt dit keer niet.

Je bent nieuwsgierig naar een ervaring met het plantmedicijn, maar wil dat wel in een verantwoorde setting doen

De laatste tijd hoor je er goede geluiden over, maar het klinkt ook als een heftig middel. Je staat best open voor een nieuwe ervaring, maar wilt wel dat het verantwoord is. Dat de begeleiders oog hebben voor jouw proces en je met goede raad bij kunnen staan. Ook wil je dat ervaren in een setting waar je helemaal voor je eigen proces kunt gaan.

Het gevoel van vrijheid, lef en avontuur mag komende tijd wel wat omhoog

Je merkt aan jezelf dat je weer op zoek bent naar een piek-ervaring. Iets dat energie geeft maar je ook uit je comfort zone haalt. Het mag op sommige punten in je leven wel wat spannender. Liefst met dingen waar je hart een sprongetje van maakt. Wat minder automatische piloot, en wat meer een 'yes-gevoel'.

Je wil graag een beter contact met je intuïtie of meer spiritualiteit in je leven ervaren

Je zou jezelf niet als zweverig labelen. Maar je staat wel open voor de inzichten uit niet Westerse wijsheidstradities. Misschien heb je al eens een ervaring gehad die verder ging dan wat je rationeel kon verklaren. Het zou fijn zijn om in je dagelijks leven meer in contact te staan met die innerlijke bron van wijsheid en inzicht.

Je kan het niet precies verklaren, maar je hebt het gevoel dat nu het moment is. Dat het plantmedicijn je als het ware 'roept'.

Van meerdere kanten hoor je ineens over het plantmedicijn. Zelfs zo dat het net te toevallig lijkt. De gedachte om (weer) eens een ceremonie te doen gaat niet uit je systeem. Of je bent stiekem gewoon té nieuwsgierig, ook al vind je het spannend.

Iets voor jou? Wees welkom.

Aanstaande plantmedicijn retreats

Verblijfplaats Nomi

1-3

DEC.
14:00

Retreat december

€ 400,-

12-14

JAN.

14:00

Retreat januari

€ 400,-

2-4

FEBR.

14:00

Retreat februari

€ 400,-

Wat is een plantmedicijn precies?

Al eeuwen gebruiken indianenstammen in Latijns-Amerika combinaties van planten met bewustzijnsverruimende eigenschappen. Er ontstaat een plantmedicijn ofwel een entheogeen middel. Daarmee wordt bedoeld dat het medicijn je dichter bij ‘het goddelijke in jezelf’ brengt. Met behulp van een plantmedicijn wijzig je gedurende enkele uren de verhouding van lichaamseigen stoffen in je lichaam. Hierdoor ben je in staat om je bewustzijn te verruimen en (zelf)inzichten op te doen waar je in het dagelijks leven minder gemakkelijk toegang toe hebt. Wij gebruiken diverse combinaties van planten, die we afstemmen op de situatie. Je drinkt het medicijn als een koude thee.

Dit gebeurt in een ceremoniële setting. Deze setting, in combinatie met de juiste intentie (mindset), zorgen voor een verantwoorde bewustzijnsreis die heilzaam voor je is.

Wat anderen hebben ervaren

"Waar te beginnen met jullie te bedanken voor afgelopen weekend... ik heb geen idee! Voor mij was het alles. Na afloop zijn er nog heel wat puzzelstukjes op zijn plek gevallen. Ik voel hoe belangrijk het is trouw te blijven aan mijn intuïtie, om goed voor mezelf te zorgen en los te laten."

Naline

"Ik vond het ontzettend heftig maar mooi en waardevol. Het voelt een beetje als therapie van een jaar in 1 weekend gepropt. Dus ik zal de komende tijd nog wel bezig zijn met alles te laten landen. Bedankt voor een ontzettend bijzondere ervaring."Heftig maar ontzettend waardevol
Vicky
"Ik voel me heel dankbaar voor alle inzichten en ervaringen. En ook wel trots. Dat is zeker iets wat ik meeneem in mijn day-to-day nu. Ik voel me goed en ben optimistisch gestemd!"
Trots en dankbaar
Kim
Wij geloven in het ontwikkelen van bewustzijn.

Over ons

Als je bij ons komt om met het plantmedicijn te werken, dan kom je voor een weekend. Wij geloven dat je zo optimaal voor je eigen proces kunt gaan.

Zodra je bij ons aankomt voel je gelijk wat het plantmedicijn voor ons eigen leven heeft betekend. We leven nu vrij als 'god in Frankrijk' in de veilige natuurlijke omgeving van een bergvallei. Sinds 2020 richten onze aandacht alleen nog op wat we belangrijk en mooi vinden in het leven. 

Wij geloven in het aankijken van je eigen onderbewuste stukken van je geest, zodat je steeds vrijer wordt om een leven te leiden dat je vervuld met levenslust, dankbaarheid en vreugde. Dit proces verrijkt zowel je persoonlijke leven, als het samenleven.

De ervaringen met de diverse plantmedicijnen hebben ons deze stroomversnelling gegeven.

Daarom creëren we met liefde een veilige omgeving zodat ook anderen deze transformatieve kracht in hun leven kunnen ervaren. Zodat je (weer) in contact komt met je hoogstpersoonlijke scheppende en creatieve vermogen.

Hoe ziet een Plantmedicijn Retreat eruit?

3 dagen met een uitgebalanceerd programma

Onze retreats vinden plaats in de prachtige natuur van de Franse Vogezen, op zes uur rijden van Utrecht. Een Plantmedicijn Retreat duurt bij ons 3 dagen en 2 nachten en vindt meestal plaats tijdens een weekend (vrijdag t/m zondag). Vanaf donderdagavond ben je overigens welkom om bij ons te overnachten, zodat je vrijdag klaar bent voor de start.


We starten de retreat met een mooie wandeling in de omgeving, zodat je even kan landen. Voor de eerste ceremonie is er een startworkshop waarin we alles bespreken wat nuttig kan zijn voor een goed verloop van de ceremonie.


Tijdens een retreat doen we twee keer een ceremonie. Eén ceremonie op de vrijdagavond, en één op zaterdagavond. De ochtend na een ceremonie is er een sharing om de ervaringen te delen en te duiden. Afhankelijk van wat er opkomt doen we nog aanvullende oefeningen. Deze oefeningen zijn afgestemd op de thema's uit de sharing en kunnen daarom zeer uiteenlopen. Van energiewerk, kleine opstellingen, geleide meditatie, ademwerk tot rebirthing-oefeningen. Uiteraard zorgen we ervoor dat er gedurende de retreat voldoende gelegenheid is om te rusten en bij te komen.


Een weekend bij ons is geheel verzorgd. Je kunt je hieronder aanmelden voor één van de beschikbare weekenden. Per weekend geven we aan hoeveel plekken er nog beschikbaar zijn. Wij gaan voor een intieme en ontspannen sfeer, met veel aandacht en respect voor wat jij nodig hebt.

Een Retreat in het kort

⛰ Landen met een mooie wandeling op de bergflanken van onze vallei.

🔑 Startworkshop met kennismaking, delen van intenties en uitleg over het 'bewustzijnsreizen' tijdens een ceremonie.
☯️ Twee ceremonies op de vrijdag- en zaterdagavond.
💚 Sharings op zaterdag- en zondagochtend om de ervaringen uit de ceremonie te duiden en te integreren.

🧘🏻‍♀️ Oefeningen en energiewerk op basis wat er naar voren komt in de sharings doen we gerichte oefeningen met energiewerk.

Veelgestelde vragen Plantmedicijn Retreat

Zijn al jullie Retreats in Frankrijk?

Alle retreats waar we een open inschrijving voor hebben zijn inderdaad in Frankrijk. Daarnaast organiseren we ook retreats op maat voor (kleine) groepen. Bij een programma op maat is ook de locatie bespreekbaar.

Is er tijdens de ceremonies muziek?

Ja, tijdens de ceremonies maken we gebruik van bijpassende muziek om het bewustzijnsreizen te begeleiden.

Ik vind het interessant, maar vraag me af of het iets voor mij is?

Goed dat je je twijfels serieus neemt. We gaan zelf graag zorgvuldig, integer en veilig te werk, omdat het onze wens is dat een ervaring met het plantmedicijn je verder helpt in jouw leven. Dus als je het fijn vindt dat we met je mee denken of het in jouw specifieke geval verstandig is mee te doen, neem dan vooral vrijblijvend contact met ons op. Bijvoorbeeld door een mailtje te sturen naar fabrice@reignbow.nl of een telefoontje naar +31 (0)6 29 43 74 75 (Fabrice).

Is een Plantmedicijn Retreat voor iedereen?

We hebben mogen zien en ervaren hoe totaal verschillende mensen baat hebben gehad bij hun ervaring met het plantmedicijn. Zeker als dit gebeurt binnen een veilige setting. Daarom beginnen we gelijk na je aanmelding gelijk met het creëren van die setting. Wanneer je je aanmeldt krijg je van ons een vragenlijst om in te schatten of dit plantmedicijn passend is voor jou op dit moment. Zo is het meest gebruikte plantmedicijn in onze ceremonies in principe niet geschikt in combinatie met anti-depressiva, bij bepaalde geestelijke klachten, bij sommige fysieke aandoeningen en in geval van zwangerschap. We beoordelen dit per geval en laten je alleen toe indien we zeker zijn dat het verantwoord is.

Ik heb gehoord dat je je voorafgaand aan een ceremonie aan bepaalde dieetvoorschriften moet houden. Klopt dat?

Ja, dat klopt. Het dieet zorgt voor zowel een fysieke als mentale reiniging van je systeem waardoor je een mooiere bewustzijnsreis maakt. Daarnaast zijn er bepaalde voedingsstoffen die met het medicijn kunnen reageren en daardoor voor fysieke klachten kunnen zorgen. Het aanhouden van een dieet voorkomt dat. Als je je inschrijft, ontvang je van ons nadere informatie, maar houd er rekening mee dat je ongeveer vanaf een week van tevoren aanpassingen doet in wat je eet en drinkt.

Ik wil me graag aanmelden maar vind het ook spannend, wat als ik me bedenk?

Zoals gezegd, gaan wij voor een veilige setting. We hebben dus graag dat je je twijfels met ons deelt als je die hebt, zodat we je bij kunnen staan om te kijken wat het beste voor je is. Ons commitment ligt altijd bij wat het beste is voor jouw proces. Als het dan om wat voor reden dan ook niet goed voelt om deel te nemen, is kosteloze afmelding uiteraard een optie.

Waar zitten jullie precies?

Video Aspect Ratio: 4:1

Kom bij ons voor een Retreat

in de prachtige natuur van de Franse Vogezen

Ik heb nog een vraag...