Energy Healing Retreats

Laat je energie weer stromen

Waarom een Energy Healing Retreat?

Zak weer in je lichaam

Het lichaam is ontzettend intelligent. Wanneer je goed gegrond bent in je lichaam, kan de energie goed stromen en wordt je leven aangenamer en makkelijker.

Ruim energie blokkades op

Pijnlijke ervaringen zetten zich vast in ons lijf. Dan stroomt de energie niet goed door. Schoon deze ervaringen op en herstel je energieniveau.

Onuitputtelijke bron van energie

Maak contact met een eindeloze energiebron in jezelf, zodat jij het leven weer ten volle kan ervaren.

Als je dit (deels) herkent, zoek dan hieronder een datum uit voor een retreat. 

Je zou je wel weer eens helemaal uitgerust en fit willen voelen.

Je kan je nog herinneren hoe lekker het voelde om je helemaal fris en vol energie te voelen. Maar als je eerlijk bent, is dat al een tijdje geleden. Maakt niet uit hoeveel je slaapt, je voelt je altijd een beetje gaar. Zo lang je ergens mee bezig bent gaat het wel, maar vooral als je even rust hebt, voel je hoe moe je bent.  Je zou je wel weer zo opgeladen willen voelen als toen, maar denkt dat dat gezien je huidige leefstijl (werk, gezin, sociaal leven) niet realistisch is. Alleen, er is wel degelijk een (simpele) manier om je weer helemaal energiek te voelen.

Je wil meer handelen vanuit flow dan vanuit routine.

Flow wordt vaak aangeduid als de 'heilige graal' der gemoedstoestanden. Een staat die je alleen bereikt als je op het snijvlak handelt van wat je uitdaagt en waar je goed in bent. Een grillige en vluchtige gemoedstoestand dus. Eentje waar je in het leven van alledag niet makkelijk bij komt. Wat nou als ik je zeg dat het bereiken van deze flow-staat veel makkelijker is dan wordt geschetst? En dat deze flow-staat, éénmaal opgewekt, als vanzelf doorsijpelt in je dagelijkse activiteiten? Maar dan moet je wél weten hoe je daar komt.

Je wil graag meer verbinding voelen. Zowel met jezelf als met anderen.

In het leven van alledag lukt het vaak niet goed om je grenzen aan te voelen. Laat staan aan te géven. Als gevolg geef je maar zo goed als je kan gehoor aan de verzoeken die binnenkomen: op je werk, in je gezinsleven, van je vrienden en familie en voor de vrije tijdsbesteding die je ooit bent gaan doen omdat je er energie van kreeg. Daardoor kun je niet echt meer de verbinding met jezelf voelen. En zonder die verbinding is het voelen van de verbinding met anderen al helemáál lastig. Een korte break van een paar dagen zou deze cyclus kunnen doorbreken. Een paar dagen om terug te keren bij jezelf, dát klinkt lekker!

Je gelooft op zich wel in (subtiele) energie. Maar je omgeving lijkt je meer uit te nodigen om vooral veel in je hoofd te zitten.

Je hebt al eens mogen ervaren dat werken met subtiele energie heel krachtig kan zijn. Door een familieopstelling bijvoorbeeld, of na een bezoek aan een magnetiseur / energy healer, of door een medium die je vrij specifieke details van overleden dierbaren kon geven. Ergens weet je dat als je meer in contact staat met deze energieën, je leven makkelijker en aangenamer wordt: je maakt intuïtief keuzes die goed bij je passen, en ervaart daardoor meer vervulling en plezier. Maar je weet niet zo goed hoe je dit moet doen. En als je het wél weet, is er een eindeloze lijst met afleidingen om je er vanaf te houden. Dat mag wel eens anders!

De natuur voelt als een oude vriend die je eigenlijk wat vaker zou moeten opzoeken.

Als je door het bos of over een strand wandelt, kom je eigenlijk gelijk tot rust. En telkens als je thuis komt denk je 'waarom doen we dat niet vaker?' Een paar dagen voor jezelf om je oorspronkelijke band met de natuur weer aan te halen klinkt aanlokkelijk. Maar waar moet je de tijd vandaan halen? En zodra je jezelf dit afvraagt, hoor je een streng stemmetje op de achtergrond: "Geen tijd = geen prioriteit." En gelijk merk je dat het luisteren naar al deze kritische stemmetjes je eigenlijk alleen maar moe maakt. De puf om erop uit te trekken is weg, en de apps op je telefoon zijn ineens onweerstaanbaar. Nu je deze opeenvolging van gedachtes en gevoelens bij jezelf opmerkt weet je: ik wil meer vanuit zachtheid voor mezelf zorgen en doen wat goed voor me is.
Voor trekking en ayahuasca retreats

"Ik vind het altijd bijzonder om te zien hoeveel er mogelijk blijkt in 48 uur."

Wat bovenstaande punten met elkaar gemeen hebben, is dat je levensenergie niet goed meer door lijkt te kunnen stromen. Het is als een tuinslang waarin na verloop van tijd allerlei knikjes en lekkages zijn ontstaan. Tijdens een Energy Healing Retreat strijken we de tuinslang weer glad en plakken we deze waar nodig. We stappen met elkaar in een gezamenlijke ervaring die ons weer terug neemt naar ons lichaam. En ons lichaam is eigenlijk het stukje natuur, dat ons gegeven is. Daarin zit ontzettend veel wijsheid en informatie, waar we ons voordeel mee kunnen doen. En vanuit daar kunnen we ons ook weer makkelijker verbinden met onze omgeving. Vanuit liefde, gemak en flow. 

In het dagelijks leven lijken we haast vergeten hoe we dit moeten doen. Maar daarvoor heb ik hoopvol nieuws:

1. Zodra we weer contact maken met ons lichaam komen al deze aangeboren 'talenten' razendsnel terug.

2. Gelukkig zijn er ontzettend veel wijsheidstradities die al duizenden jaren bestuderen hoe we als mens in harmonie kunnen leven met onszelf en onze omgeving.

Het zijn deze twee ingrediënten die maken dat een Energy Healing Retreat werkt. Zo werken we met beproefde Taoïstische oefeningen, met eenvoudige maar doeltreffende Qi Gong, en uiteraard dompelen we ons onder in de grootste leraar van al: de natuur. Dan ben ik altijd weer verbaasd om het verschil te zien tussen mensen die de auto uitstappen als ze bij ons aankomen, en hoe ze dan een paar dagen later de auto weer instappen. Dat geeft me een dankbaar gevoel.


- Fabrice

Aanstaande energy healing retreats

15-17

DECEMBER

14:00

Hervind je center

€ 375,-

16-18

FEBRUARI

14:00

Healing energie

€ 375,-

29-31

MAART

14:00

Innerlijke alchemie

€ 375,-

Opbouw van een Energy Healing Retreat

Hoewel de inhoud van de oefeningen en werkvormen telkens is afgestemd op het thema van de retreat (zie hierboven voor de thema's per retreat), is er ook sprake van een vaste mix aan elementen.

Een Energy Healing Retreat start vrijdag om 14uur, zodat ook de mensen die pas op vrijdag kunnen vertrekken kunnen aansluiten. Maar voor wie dat wil, is er de mogelijkheid om donderdagavond aan te komen. Dan beginnen we in de ochtend vaak met een wandeling om te kunnen landen.

Nadat we compleet zijn, starten we met een korte incheck en het delen van de intenties voor de retreat. Om dan als vanzelf door te rollen in een eerste ervaringsgerichte workshop (dus geen eindeloze theorie). Na het avondeten is er zowel vrije tijd om nader kennis te maken en te rusten, maar vaak is er ook nog een avondsessie. De avondsessie is erop gericht om je helemaal te ontspannen, zodat je een verkwikkende nacht tegemoet gaat.

Zaterdag is er een gevarieerd programma met zowel onderdelen die binnen als buiten plaatsvinden. De oefeningen die je leert helpen je om in je lichaam te zakken, subtiele energie waar te nemen en daarmee te werken. Door de grondende werking van de oefeningen voer je als vanzelf oude spanning en energieblokkades die in je systeem zitten af, waardoor je makkelijker in contact komt te staan met oorspronkelijke levensenergie. En soms werken we rechtstreeks met het oplossen van blokkades. Met behulp van regressietherapie, ademwerk, lichaamswerk en beweging. Dus eerder gericht op voelen dan op praten.

Zondag gaat het programma door tot 14uur, zodat iedereen na een afsluitende lunch weer opgeladen op pad kan. En oh ja, tussen aankomst en vertrek is alles volledig verzorgd.

Vaste elementen

🌳 We trekken tijdens een retreat altijd een paar keer de natuur in. 
 🧘🏻‍♀️ Eenvoudige, millennia beproefde (Taoïstische) oefeningen brengen je terug in je lichaam
☯ Het programma zorgt voor een balans tussen tot jezelf komen en het aanleren van nieuwe vaardigheden
🪨 Elk retreat werken we met verschillende technieken om (emotionele, mentale en fysieke) blokkades te releasen
🌊 Alle oefeningen brengen je in contact met de bruisende levensenergie (chi) die aan de basis van alles staat.

Veelgestelde vragen Energy Healing Retreat

Ik heb nog niet eerder iets met energy healing gedaan, is dat een probleem?

Nee, er wordt geen voorkennis gevraagd voor het deelnemen aan een retreat. Afhankelijk van het ervaringsniveau in de groep, passen wij onze begeleiding aan.

Ik heb behoefte aan een iets langere break dan een weekend, kan dat ook?

Jazeker. Onze programma's focussen zich op de weekenden om drempel laag te houden voor deelname. Maar bij beschikbaarheid van de blokhut (ons gastenverblijf en workshopruimte) is het prima mogelijk om eerder te komen of langer te blijven. We helpen je graag op weg om te genieten van de natuurlijke omgeving, en je kunt meedraaien in ons eigen dagritme qua eten & drinken, meditaties, yoga, sport en qi gong.
En ook als ons gastenverblijf niet beschikbaar is, denken we graag met je mee wat een goed alternatief verblijf in de buurt kan zijn.

Waar liggen de Vogezen ook alweer?

De Vogezen is een klein gebergte in het noord-oosten van Frankrijk. Het ligt op ongeveer 6 uur rijden van Utrecht.

Ik heb speciale (dieet)wensen, kan hier rekening mee gehouden worden?

Dat is geen probleem. We hebben inmiddels aardig wat ervaring hiermee. Dus als je het van tevoren meldt, dan kijken wij wat we kunnen doen.

Ik zit in een burn-out of ben herstellende van een aandoening/operatie. Is een Energy Healing Retreat dan iets voor mij?

We hebben hier al regelmatig mensen mogen ontvangen die een retreat deden als onderdeel van hun herstelproces. Dus in principe is dat zeker mogelijk. We werken met kleine groepen dus er is veel persoonlijke aandacht en flexibiliteit. Maar het makkelijkste is om even contact met ons op te nemen, dan kijken we samen naar wat in jouw situatie handig is.

Video Aspect Ratio: 4:1

Kom bij ons voor een Energy Healing Retreat

in de prachtige natuur van de Franse Vogezen