Video Aspect Ratio: 4:1

Privé Retreats

Een intense en intieme ervaring met je eigen bewustzijn voor jou en je dierbaren

Privé Retreats

Een intense en intieme ervaring met je eigen bewustzijn voor jou en je dierbaren

Waarom zou je bij ons langskomen voor een Privé Retreat?

Veilig & verantwoord

We weten hoe belangrijk het is om een ceremonie in te gaan met de juiste mindset en in de juiste setting. Daarom besteden we daar erg veel aandacht aan.

Energiewerk

Voor we met plantmedicijnen startten, vormden we eerst een brede basis. We hebben meerdere opleidingen gevolgd om dit energiewerk zorgvuldig te begeleiden.

Jouw pad is uniek, dus is onze begeleiding dat ook

Persoonlijke begeleiding

Ieder heeft zijn eigen pad. Zijn eigen vraagstukken, zijn eigen verlangens. Dan is het ook fijn dat daar rekening mee wordt gehouden. We werken daarom bewust met kleine groepen

Zijn jullie dit?

Jullie delen alles met elkaar, zowel elkaars lief en leed als gezamenlijke ervaringen.

You go way back. En jullie ervaren een band die diep en vertrouwd is. Niet alleen kun je bij elkaar van alles kwijt, ook gaan jullie graag met elkaar op avontuur. Een festival, een weekendje weg of eens in de zoveel tijd een vakantie. Een gezamenlijke retreat vormt daarop echt weer een nieuwe aanvulling.

Eén van jullie heeft een positieve ervaring met een plantmedicijn gehad of goede verhalen gehoord. De rest reageerde daar gelijk enthousiast op.

Iemand uit de groep kwam met verhalen over een ervaring met het plantmedicijn. Dat klonk zowel intens als inspirerend. Jullie voelden een collectief gevoel van fascinatie rondgaan in de groep. Zou dat niet iets voor jullie zijn?

Het lijkt jullie heel bijzonder om elkaar zo op een nóg diepere manier te leren kennen.

Gezien de gesprekken die jullie normaal al met elkaar hebben, schrikken jullie er niet voor terug om elkaar nog beter te leren kennen. Sterker nog, dit zou een mooie verdieping kunnen zijn.

Omdat het toch ook spannend is, wil je wel het gevoel hebben dat je in goede handen bent.

Hoewel het gevoel van nieuwsgierigheid overheerst, blijft het toch ook spannend. Wat als het heel heftig is? Of wat als één van jullie op een moeilijk stuk terecht komt? Niet iedereen binnen de groep heeft ook evenveel ervaring met dit soort 'werk'. Je wil dat een begeleider daar oog voor heeft en daar op in kan spelen.

Hoewel je komt als groep, wil je ook dat er voldoende ruimte is voor je eigen proces.

Naast dat jullie nieuwsgierig zijn, hebben één van jullie (of misschien wel allemaal) een vraagstuk in je leven dat op dit moment speelt. Op je werk, in je relaties of je hebt het gevoel dat je leven op een kruispunt staat. Het zou mooi zijn als een privé retreat je ook daarin een stap verder kan helpen.

Jullie willen graag iemand die mee kan denken en jullie behoefte kan helpen vertalen naar een programma op maat.

Om recht te doen aan jullie als groep, maar ook recht te doen aan jullie als individu, is het fijn om niet aan een standaard programma mee te doen.  Een begeleider die niet alleen weet wat hij doet, maar ook de verschillende behoeften pragmatisch kan vertalen naar een programma dat goed voelt, zou de ervaring helemaal af maken.

Wat is een plantmedicijn precies?

Al eeuwen gebruiken indianenstammen in Latijns-Amerika combinaties van planten met bewustzijnsverruimende eigenschappen. Er ontstaat een plantmedicijn ofwel een entheogeen middel. Daarmee wordt bedoeld dat het medicijn je dichter bij ‘het goddelijke in jezelf’ brengt. Met behulp van een plantmedicijn wijzig je gedurende enkele uren de verhouding van lichaamseigen stoffen in je lichaam. Hierdoor ben je in staat om je bewustzijn te verruimen en (zelf)inzichten op te doen waar je in het dagelijks leven minder gemakkelijk toegang toe hebt. Wij gebruiken meerdere combinaties van planten, die we afstemmen op het moment. Je drinkt het medicijn meestal als een koude thee. Dit gebeurt in een ceremoniële setting. Deze setting, in combinatie met de juiste intentie (mindset), zorgen voor een verantwoorde bewustzijnsreis die heilzaam voor je is.


Neem een kijkje op onze Plantmedicijn Retreat pagina als je meer wilt weten over hoe een programma eruit kan zien.

Waar kan ik nog meer aan denken?

Voor een passende invulling van een retreat kun je aan meer dingen denken dan alleen het doen van één of meerdere ceremonies met het plantmedicijn. Een mooie hike in de natuur, of misschien zelfs een solo quest, kunnen mooie aanvullingen zijn op jullie ervaringen tijdens de ceremonies. 


Neem ter inspiratie een kijkje op de Hiking Retreat pagina als je een breder gevoel wil krijgen bij hoe een programma eruit kan komen te zien.

Ervaar de schoonheid van de natuur tijdens een Trekking Retreat
Wij geloven in het ontwikkelen van bewustzijn.

Over ons

Als jullie bij ons komen voor een privé retreat, dan beginnen we bij wie jullie zijn als groep. Een stel studievrienden, goede collega's, broers en zussen met een hechte band, of welke achtergrond dan ook. Vanuit daar zoomen we in op wat jullie elk afzonderlijk aantrekt tot een privé retreat met het plantmedicijn. We vinden dat er een goede balans moet zijn tussen individu en groep.

Zodra je bij ons aankomt voel je gelijk wat het plantmedicijn voor ons eigen leven heeft betekend. We leven nu vrij als 'god in Frankrijk' in de veilige natuurlijke omgeving van een bergvallei. Sinds 2020 richten onze aandacht alleen nog op wat we belangrijk en mooi vinden in het leven. Overigens is een retreat op een locatie dichterbij huis ook goed mogelijk. 

Wij geloven in het ontwikkelen van bewustzijn, zodat de verhalen die we in de loop van ons leven zijn gaan geloven, vervangen worden door nieuwe inzichten en waarheden. Dit proces verrijkt zowel je persoonlijke leven, als de relatie die jullie met elkaar hebben.

De ervaringen met diverse plantmedicijnen hebben ons een flinke stroomversnelling gegeven in het realiseren van onze dromen, maar hebben ook onze relatie als stel ontzettend verdiept. Onze band is daardoor sterker dan ooit.

Daarom creëren we met liefde een veilige omgeving zodat ook anderen deze transformatieve kracht in hun leven kunnen ervaren. Zodat je weer in contact komt met jouw eigen scheppende en creatieve vermogen.

Hoe ziet een Privé Retreat er bij ons uit?

Een programma op maat

Een standaardformule voor een Privé Retreat is er niet. Het voordeel van een Privé Retreat is juist dat we het flexibel kunnen aanpassen aan jullie wensen. Wel zullen we eerlijk aangeven wat in onze optiek wel en niet werkt. Dit doen we op basis van onze expertise en ervaringen.


Als we over en weer een goed gevoel bij elkaar hebben, dan vertalen wij jullie wensen naar een voorstel. Het voorstel bevat zowel een globaal programma als de invulling van de praktische zaken zoals duur, locatie, data en prijs.


Afhankelijk van jullie wensen ligt het accent van de retreat meer op de ceremonies of juist meer op natuurwandelingen en het persoonlijk leiderschapsprogramma.


Tijdens de retreat laten we ons voor het finetunen van het programma telkens leiden door de energie. Zodat we in het moment blijven afstemmen op waar de behoefte is.  Zo zorgen we dat er voldoende ruimte is voor ontspanning en integratie, maar ook voor de afzonderlijke wensen binnen de groep.


Meestal voelt de afsluiting van de retreat als een passende afsluiting van de gehele ervaring. Soms is dat niet zo. In dat geval is er de mogelijkheid om (online) nog door ons te worden begeleid in de integratie van de inzichten in het dagelijks leven. 

Een Privé Retreat in het kort

📞Telefonische intake waarin we vrijblijvend verkennen of we wat voor elkaar kunnen betekenen. Vanuit de intake leggen we een voorstel neer voor een programma.

🗓Praktische zaken vastleggen Wanneer we het eens zijn over het voorstel, organiseren we de praktische randvoorwaarden zoals plek, duur, concrete data en betaling. We gaan voor jullie aan de slag om de retreat voor te bereiden.
☯️Een programma op maat  afhankelijk van jullie wensen en ervaringsniveau komen we tot een programma dat een ieder past. Met een combinatie van ceremonies, ontspanning, natuur, ruimte voor het delen van ervaringen (sharings) en ondersteunende oefeningen.
💚Oog voor individuele en gemeenschappelijke behoeften ook tijdens de retreat blijven we voortdurend afstemmen op jullie als groep, maar ook op jullie afzonderlijk. 

🛬Optioneel: integratie na afloop (online) als het passend is, is er de mogelijkheid om na de retreat nog begeleid te worden in de integratie van de inzichten. Dit gebeurt dan op afstand.

Iets voor jullie? Wees welkom.

Neem contact met ons op om jullie ideeën voor een retreat met ons te delen. 

Veelgestelde vragen Privé Retreat

Wat is een geschikte groepsgrootte?

Elk aantal tussen de 2-6 personen is wat ons betreft goed werkbaar.

Maakt het uit wat voor groep je bent?

In principe niet. Het maakt niet uit of je nu vrienden bent, collega's, familie of op een andere manier onderling verbonden bent. Het belangrijkste is dat er een gevoel van veiligheid binnen de groep heerst waarbinnen iedereen mag zijn wie hij/zij is. En dat er een zekere onderlinge openheid is waardoor iedereen zijn ervaringen vrijelijk kan delen.

Het verschil in ervaring met Ayahuasca of andere plantmedicijnen binnen de groep is groot. Is dat erg?

Nee, dat vormt geen probleem. Door de groepsgrootte is er voldoende ruimte om af te stemmen op de verschillende niveaus. Al snel ontstaat er tijdens de retreat een onderling gevoel van solidariteit en gemeenschappelijkheid waarin verschillen juist een verrijking zijn.

Waar moet ik qua budget aan denken?

Op basis van wat jullie als groep willen maken we een voorstel op maat. Inclusief wat dat gaat kosten. Wil je een beetje een idee hebben bij de kosten? Kijk dan even bij de Ayahuasca Retreat-pagina of de Trekking Retreat-pagina voor een richtbedrag en wat daarbinnen valt.

Waar zitten jullie precies?

Video Aspect Ratio: 4:1

Kom bij ons voor een Privé Retreat

in de prachtige natuur van de Franse Vogezen

(maar dichter bij huis kan natuurlijk ook)